<empty>

Om ASCSelskapet ble etablert i 2003 av Njål Andersen og har siden levert kurs til flere av landets største selskaper innen kulturforståelse og prosessen med å bosette seg i et fremmed land.

Ved siden av kursvirksomhet driver vi med forskning. Vi er nå på tredje året av datainnsamling på utstasjonerte ansatte. Målet er å bedre forstå hva som bidrar til et vellykket og produktivt opphold, og å publisere funnene i vitenskapelige tidsskrifter.

AnbefalingerDeltakere på våre kurs gir svært god tilbakemeling på kursevalueringer. På spørsmål om til hvilken grad de vil anbefale kurset de er på til andre, er snittet på 6,73 ut av 7. For å lese hva noen av våre deltakere har sagt, kan du se ASC sine LinkedIn sider, hvor anbefalingene er koblet til den som har gitt den, uten mulighet for oss å endre den. I april 2014 ble denne tjenesten fjernet fra LinkedIn. Vi tok vare på anbefalingene vi hadde fått frem til det..

Klikk her for å les dem.

KunderVåre faste kunder inkluderer mange av de største selskapene i Norge. Følgende er kunder som har brukt ASC ved flere anledninger de siste tre årene.

ABB Aker Solutions ConocoPhillips
Statoil DNV DNBNoR
Jotun FMC Technologies Norsk Hydro
Innovasjon Norge Telenor Kongsberg Gruppen
Nordea National Oilwell Varco Riksrevisjonen
SN Power Total SSB
Talisman Energy Elkem Statkraft
  Flowtite  

 

Medvirkende og foredragsholdereNjål Andersen
er gründer av ASC og har holdt kurs i 10 år både i inn- og utland. Han fungerer både som sparringspartner på spesifikke kulturspørsmål, og holder større kurs og konferanser. Han har egne erfaringer i det norske og internasjonale miljøet både i Canada og India.

Charles Cooper
er studierektor på Handelshøyskolen BI og har jobbet med tverrkulturell kommunikasjon i 15 år og har selv bakgrunn fra USA, Frankrike, UK og Italia.

Harald Frode Skram
er amanuensis i historiedidaktikk ved Universitetet i Oslo. Han har lang erfaring i kulturformidling både til utlendinger og nordmenn i regi av Universitetet i Oslo, Europarådet og Euro-Clio.

Jørgen Hanson
er Principal Consultant hos DNV og jobber med verdispørsmål og problemstillinger knyttet til korrupsjon. Han fokuserer praktisk anvendelse av enkle etiske prinsipp som hjelpemiddel i valgsituasjoner. Jørgen er medforfatter av boken Internasjonal skikk og bruk (Index Publishing 2004).

Bjørg Juriks
har vært ledsager og har erfaring fra å etablere seg sosialt og på hjemmefronten i Oman, New Zeland og Hong Kong.

Margret Andersen
underviser på videregående skole og er spesialist på barn og ungdom med internasjonal bakgrunn. Hun har arbeidet i 20 år som rådgiver for familier med barn som skal bo, eller har bodd, i utlandet.

Lars-Erik Espeland
er prest og har vært ansatt i Sjømannskirken - Norsk kirke i utlandet i 11 år. Han har erfaring fra Hamburg, New York og som reiseprest i Midtøsten hvor han har bistått nordmenn i mange forskjellige livssituasjoner.

David Bergsaker
er barnelege med diplom i tropemedisin. Han er selv født og oppvokst i Nepal, og har mange års erfaring som lege i tropiske strøk .

Landeksperter og ressurspersoner inkluderer mennesker som selv har vært utstasjonert for selskaper, UD eller forskningssentre. Innholdet i disse seansene er preget både av landspesifikke aspekter og av spørsmål deltakerne selv har.

Logg inn:
Velg region på kartet